Velomedi MTB uitje

Datum: 29 april 2022

Door Barbara Kreijtz van MTB training-nl

Het is zaterdag morgen en de zon schijnt. Er staat een straf windje uit het oosten, dus ondanks de korte broek, toch maar wel een jasje aan over het fietsshirt met korte mouwen.

Aan de noordkant van het pontje over het IJ hebben we afgesproken. Het café is dicht – dus geen koffie en zo fietsen we rond 9u45 met 4 velomedianen richting Het Twiske. Een vijfde collega zal daar nog aansluiten.

Er was gerekend op meer mensen – de picnic rugtas zit dan ook vol met bananen, dadels, koekjes, biertjes en nog zo wat…. Dat wordt een feestmaal bij de koffie straks!

Met z’n vijven dus. Even schakelen voor mij als ‘lesgever’.

Eerst maar een rondje fietsen op de route van Het Twiske om te bekijken welke techniek ik ga uitlichten.
Basishouding, bochten en balkjes wordt het! Want, dat hebben we allemaal nodig als koerier en op een mountainbike is de basishouding de basis voor al het andere.

Dijkje op, dijkje af – Bokito en de tijger.

Een bocht zo strak mogelijk om mij heen, de juf en kijken waar je naar toe wilt en als klap op de vuurpijl gaan we het toepassen in een afdaling met stenen en een stevige bocht er achter aan in een neergaande lijn.

Het is fantastisch om techniek uit te leggen aan een stel zeer motorisch begaafde fietsers – je ziet de verbetering! Fijn nu dus, dat kleine groepje.

We sluiten af met de schansjes en tafels die er liggen. Vooraf had ik al contact gehad met de lokale MTB club waarvan ik wist dat ze zaterdag morgen trainen….. Top!

Tijdens het kopje koffie, of twee nog even lekker gekletst en bananen gegeten en rond 14 uur weer huiswaarts, na een geslaagde morgen.

Moeten we vaker doen.

Terug naar blog overzicht

Fietskoeriers vacatures in Nederland

Bekijk alle fietskoerier vacatures

Copyright © 2024 Velomedi
envelopephone-handset