Koerier Dimitri Heuckeroth in de Marathon des Sables

Datum: 7 juni 2024

Door: Jeroen Willems

Onze – recent gestopte - koerier Dimitri Heuckeroth heeft al lang en breed bewezen dat hij één van de snelste koeriers is die we bij Velomedi hebben (gehad). Twee jaar lang benutte hij zijn rondes in Zaandam om te trainen voor de prestigieuze Marathon des Sables in Jordanië. 3 marathon etappes, in 3 dagen, dwars door de woestijn. Ik weet nog dat ik hem met lichte scepsis aanhoorde toen hij zei dat hij een worp naar de top zes zou doen in de 100 km discipline.

Talloze voorbereidingen gingen hier aan vooraf, zoals een bezoek aan de schoenmaker voor zanddichte schoenen, waar hij zijn lichtvoetige specialisatie; lopen door mul zand, volledig mee zou renderen. De medische controle? Slechts een formaliteit, want niks laat hij aan het toeval over.

En toen tóch, dicteerde het noodlot dat hij maagproblemen zou oplopen tijdens zijn 24 uur lange vliegreis van Amsterdam naar Amman. Dan maar 3 dagen lopen op lauw water en vetreserves. Dwars door de woestijnhitte in wat de zwaarste editie tot nu toe zou worden, met temperaturen van wel 50 graden.

De Ultrarun is zelfvoorzienend, natuurlijk deel van de masochistische ‘pret’, voor wie een gewone Marathon niet zwaar genoeg vindt. En dat zet mij aan het denken: “Misschien zijn die K2 en Anna Purna beklimmers zo gek nog niet”. Althans, ik verkies zelf liever de bijtende kou
over de brandende hitte.

Deelnemers zijn aangewezen op hun rugzak waar ze zo veel mogelijk voeding naast de vereiste gear en een slaapzak meenemen. Maar Dimitri was aangewezen op zijn vetreserves, en het lauwe water van de ravitaillering.

Als ik ter plekke aanwezig was om getuigenis af te leggen over wat er volgde, zou ik nu opbouwen naar een climax, over de drie loodzware dagen die volgde. Gebruik je fantasie, zou ik zeggen, want feit is dat Dimitri uiteindelijk de 2e plek onder de heren heeft bemachtigd! (De
eerste plek veroverd door een vrouw!!)

dimitri heuckeroth in de marathon des sables

Eerlijk gezegd ontbreekt het mij aan de discipline om stil te staan bij hoeveel discipline hier voor nodig is geweest. En liefst vraag ik hem nu de kop van het lijf, maar we gunnen hem ook de nodige rust. En dat hij lang mag nagenieten van deze geweldige prestatie. De hartelijke felicitaties namens Velomedi, Dimitri! En al het succes bij het uitbouwen van je bedrijf als personal trainer.

Terug naar blog overzicht

Fietskoeriers vacatures in Nederland

Bekijk alle fietskoerier vacatures

Copyright © 2024 Velomedi
envelopephone-handset