Service Apotheek Breda

Klantomschrijving

Apotheek Woltermann is onderdeel van Apotheekgroep Breda. Dit is een samenwerkingsverband tussen zes openbare apotheken en één grote instellingenapotheek. Het doel van de samenwerking is om de patiënt of zorginstelling optimale farmaceutische zorg en 100% medicatieveiligheid te bieden. Het leveren van medicijnen aan huis is hier een steeds belangrijker onderdeel van.

Uitdaging

Medicijnbezorging en het bijbehorende proces nam ook bij deze apotheek veel tijd in beslag. Ook waren er zorgen over de personeelsplanning van bezorgers bij ziekte of tijdens drukke periodes. En de bezorgers liepen vaak aan tegen verkeersproblemen. Waardoor een route niet efficiënt loopt met als gevolg dat de bezorgers tijd te kort komen aan het einde van de dag. Tevens wilde Martin Woltermann, als directeur van Apotheekgroep Breda van overbodige vervuilende auto's af. Fietskoeriers leken een goede optie, maar hij vroeg zich twee dingen af: kunnen de fietskoeriers van Velomedi wel alle medicijnrollen meenemen en zijn ze met die fiets wel op tijd bij de patiënten?

 

Medicijnbezorging en het bijbehorende proces nam ook bij deze apotheek veel tijd in beslag. Daarnaast waren er zorgen over de personeelsplanning van bezorgers bij ziekte of tijdens drukke periodes en liepen de bezorgers vaak aan tegen verkeersproblemen waardoor een route niet efficiënt loopt met als gevolg dat de bezorgers tijd te kort komen aan het einde van de dag.

Strategie

Om aan de wensen van Apotheek Woltermann te voldoen hebben we het proces samen aangepast en hebben we de Velomedi Methode geïmplementeerd. Dit hield voor een deel ook in dat de assistenten de bezorgingen op een andere manier klaar zijn gaan zetten. Daarnaast hebben we de eerste weken al bewezen dat een fietskoerier genoeg mee kan nemen op de fiets. En wij wisten al dat een fietskoerier in de stad sneller was dan een auto. De twijfels smolten dan ook al snel als ijs voor de zon.

Resultaat

Het was even wennen voor de medewerkers van Apotheek Woltermann, maar dat was zeker niet negatief. Het verraste de werknemers en ook Martin Woltermann als apotheker over hoe snel een fietskoerier is in de stad, en dat er dus geen volumebeperkingen bleken te zijn. Het resultaat? Geen gedoe en rompslomp meer met de bezorging van medicijnen en een verlaging van bezorgkosten.

Apotheekgroep Breda in Breda

Lokale openbare apotheek in Breda
Apotheekgroep Breda
Groot IJpelaardreef 69
4834 HC
Breda
"Het was even wennen, maar ze maken alles waar en ze bezorgen echt veel sneller met de fiets."
Martin Woltermann
Directeur
Copyright © 2024 Velomedi
envelopephone-handset