BENU Apotheek Den Haag

Klantomschrijving

Bij de BENU apotheken in Den Haag staan gemak, zekerheid en aandacht centraal. Patiënten kunnen zaken snel en eenvoudig online regelen zoals inschrijven, herhaalmedicijnen bestellen en een apotheek bij hun in de buurt vinden. Zo helpt BENU iedereen aan passende zorg.

Uitdaging

BENU heeft in Den Haag en Rijswijk 6 vestigingen. Elke vestiging had voorheen een eigen bezorger met auto. In totaal brachten ze met vijf auto's elke dag medicijnen bij patiënten thuis. Vaak ook bij elkaar in de wijk. De uitdaging voor BENU was de personeelsplanning. Bij ziekte, vakantie of drukke periodes kon BENU niet meteen over een extra bezorger met de juiste ervaring beschikken.

Daarnaast is medicijnen bezorgen met een auto in een grote stad een kostbare aangelegenheid. Schade, parkeerproblemen en vervuiling zijn hoofdzakelijk de negatieve eigenschappen van transport met een auto. Daarom wilde BENU in Den Haag iets anders. Maar ja, verandering van dit essentiële proces, daar zagen ze tegenop. Uiteindelijk was de drang naar "geen rompslomp" en efficiënter bezorgen groter.

Strategie

Dit probleem kunnen we samen oplossen, zo besloten wij. Omdat er verschillende type bezorgingen en regio’s zijn in Den Haag met een flink bezorgvolume, lag hier een uitdaging voor ons als fietskoeriers. De oplossing was dat we met meerdere koeriers per vestiging zijn gaan werken en we naast grote bakfietsen ook enkele auto’s inzetten voor bijvoorbeeld incontinentiemateriaal.

Het implementatietraject verliep soepel. Met name door de ervaring van operationeel manager Allard en de lokale coördinator bezorgservice JanWillem en de snelle communicatie met de desbetreffende apotheken.

Resultaat

De medicijnbezorging voor de BENU Apotheken in Den Haag en Rijswijk wordt nu waar mogelijk duurzaam gedaan. Daarnaast hebben de vestigingen van BENU in Den Haag geen zorgen meer rondom de personeelsplanning van de bezorgers.

BENU Apotheken Den Haag in Den Haag

BENU Apotheekgroep met 6 vestigingen in Den Haag.
BENU Apotheken Den Haag
Laan van Wateringseveld 322
2548 CH
Den Haag
"Makkelijke communicatie met Janwillem en Allard, zij reageren snel en professioneel. Ook mijn complimenten, want jullie fietskoeriers zien er altijd representatief uit."
Michael Kroese
Apotheker en clustermanager
Copyright © 2024 Velomedi
envelopephone-handset