Service Apotheek Kroonenberg en Waterrijck

Klantomschrijving

Service Apotheek Kroonenberg en Waterrijck verbinden het leveren van medicijnen aan het verlenen van zorg en service en gaan hierbij verder dan verwacht wordt van een apotheek. De beste farmaceutische zorg met aandacht voor de persoonlijke begeleiding van de patiënt staat centraal. Uiteraard hoort ook het bezorgen van medicijnen bij patiënten thuis in Beverwijk en Heemskerk bij het verlenen van deze optimale service.

Uitdaging

Beide apotheken hadden een eigen bezorgdienst. Bij uitval waren ze afhankelijk van de flexibiliteit van de bezorgers. Vaak kwam er een oplossing, incidenteel niet. De aanvulling van de pool en het inwerken kostte relatief veel tijd. In dat opzicht 'ontzorgt' Velomedi. Het druktepunt van de bezorgers ligt in de middag, dan is het altijd druk op de weg met auto's dit betekent dat bezorgers soms tot laat moesten bezorgen.

Strategie

Velomedi pakte deze uitdaging uiteraard met beide handen aan. Als eerste bekeken we het huidige proces van de twee apotheken en hebben we samen met Rinze een plan gemaakt voor het optimaal combineren van de bezorgingen voor beide apotheken. Vervolgens hebben we in samenwerking met de medewerkers van de apotheken onze werkwijze geïmplementeerd. Er waren de nodige veranderingen, maar die hebben tot een vloeiender proces geleid.

Resultaat

Er was snel wederzijds vertrouwen en de overgang verliep dan ook soepel. Iedereen werkt prettig samen en de kosten voor het bezorgen zijn minder geworden.

Een leuk detail: Rinze Hofstra heeft met enkele van de voormalige bezorgers een weddenschapje gemaakt, zij dachten namelijk niet dat medicijnbezorging met de fiets in Beverwijk en Heemskerk zou kunnen. Het tegendeel bleek de waarheid en momenteel wordt alle medicatie voor Apotheek Kroonenberg en Waterrijck duurzaam bezorgt door betrokken fietskoeriers van Velomedi.

Service Apotheek Kroonenberg en Waterrijck in Beverwijk

Service Apotheek Kroonenberg en Waterrijck zijn zelfstandige apotheken binnen de Service Apotheek groep.
Service Apotheek Kroonenberg en Waterrijck
Wijkerbaan 13
1945 SB
Beverwijk
"Velomedi doet wat ze beloven en daardoor hadden we een soepele overgang van bezorgen met de auto naar fietskoeriers."
Rinze Hofstra
Apotheker en eigenaar
Copyright © 2024 Velomedi
envelopephone-handset